Det serverades julmust till julbordet på förskolan och det blev ett par flaskor över som hamnade i en kycklinggryta idag. Oroginalreceptet kommer från en förskolekock på Årstaliden. Min vana trogen gjorde jag om receptet lite, resultatet blev lite magrare, lite hetare, mindre söt och dessutom med paprika i. Inte så tokigt men kanske ändå i sötaste laget för min smak. Barnen åt dock bra ;-)
Till 40 barnportioner behövs:
2,5 kg kycklingfilé i tärningar
Marinad:
1/2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk sambal oelek
2 tsk salt
Svartpeppar
1,5 kg röd paprika i grova bitar
Grytbas:
5 flaskor 33 cl julmust
2 l lätt creme fraiche, kokbar
1/2 dl kinesisk soja
1 dl kycklingfond
3 msk torkad rosmarin
2 msk torkad ingefära
1 msk sambal oelek
1/2 dl maizenamjöl utrört i vatten
Salt och peppar
Blanda ingredienserna till marinaden och vänd runt kycklingen i den. Låt marinera 1 h. Lägg på ugnsplåt och stek i ugn 225C i ca 10-12 min. Ugnsrosta paprikan med lite olivolja i ugnen samtidigt i ca 5 min. Koka upp ingredienserna till grytbasen och red av med maizenamjölet utrört i vatten. Vänd ned kyckling och paprika i grytan och låt småputtra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar