Ibland behöver maten stå på bordet inom 10 min och då är couscous ett blixtsnabbt alternativ - bara att koka upp vatten i vattenkokaren och tillsätta couscous och fond. Låt svälla några minuter och det är klart. Jag rensade kylskåpet och hittade sötpotatis, zucchini och en snutt kassler som tillsammans med lite chili, lime och vitlök resulterade i en couscouspytt. Byt gärna ut de rostade sesamfröna mot cashewnötter som nog passar ännu bättre till.
Till fyra portioner behövs:
3 dl couscous
3 dl kokande vatten
1 msk kycklingfond
150g kassler i tärningar
1 liten zucchini i tärningar
1/2 sötpotatis, grovriven
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
2 rödlök i båtar
2 msk olivolja att steka i
Salt
1,5 msk rostade sesamfrön
Koka upp vatten, tillsätt fond och couscous och låt svälla under lock.
Fräs sötpotatis, zucchini, vitlök, lök och chili i olivolja och krydda med salt. Stek några minuter tills zucchinin fått färg. Häll på 1/2 dl vatten så att grönsakerna får bräsera ytterligare ett par minuter. Blanda det stekta med couscousen och tillsätt sesamfrön. Servera med pressad lime.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar