Kylskåpet erbjöd en skvätt pesto och och lite överblivet ris vilket resulterade i denna middag. Avokadodippen är inte nödvändig till men jag hade två knallmogna avokadon som behövde ätas upp. Risottobiffarna blev supergoda och gör sig också bra med lite kallskuret eller rökt lax. Kycklingen blir otroligt saftig genom att den får gå långsamt i ugn på 150C. Jag serverade en rödkålssallad med rostade melonkärnor till detta.
Till 4-6 portioner behövs:
1 hel färsk kyckling
1/2 tsk salt
Svartpeppar
1/2 dl pesto
Risottobiffar:
3 dl kokt avorioris
1/2 dl riven parmesanost
1 dl grovt riven zucchini
1 liten hackad rödlök
1 äggula
1 msk maizenamjöl
1/2 dl ströbröd
Svartpeppar
1/2 tsk salt
Avokadodip:
2 mogna avokado
1/2 dl lätt creme fraiche
1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk salt
Saft av 1 liten lime
Salta och peppra kycklingen oxh bred på peston. Sätt in i ugn 200C och låt kycklingen få färg. Lägg sedan på folie och sänk temperaturen till 150C. Stek till en innertemperatur på 75C, det tar ca 45 min. Mixa alla ingredienser till avokadodippen. Blanda ihop ingredienserna till risottobiffarna och låt smeten svälla 10 min. Forma biffar som steks i smör på medelvärme till en gyllene färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar