fredag 17 januari 2014

Bovetegröt med kanel

Bovete behöver sköljas i både hett och kallt vatten för att inte smaka beskt. Dessutom kräver det blötläggning över natten. Men när man väl kommit ihåg att göra detta tar det bara 13-15 min att koka härlig bovetegröt. Denna är smaksatt med kanel men du kan även testa med 1 tsk kardemumma. Koka gärna med bitar av ett äpple de sista minuterna eller tillsätt lite torkad frukt, t ex tranbär eller aprikoser.
Till 6 portioner behövs:
3 dl helt bovete
1 tsk salt
2 tsk kanel
5 dl vatten
Skölj bovetet först i kokande vatten och sedan i kallt vatten. Blötlägg i rikligt med vatten över natten. Häll av vattnet och häll i en kastrull. Tillsätt 5 dl vatten, kanel och salt. Koka på låg värme i ca 15 min. Servera med bär, frukt och mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar