En bit lammstek och lite överbliven julskinka från frysen resulterade i denna rustika pytt. Jag är ingen vän av flottiga pyttipannor utan brukar istället göra ugnsrostade varianter och då gärna med lite grova bitar. Istället för ägg och rödbetor brukar jag ibland servera en dip på t ex matyoghurt eller creme fraiche blandat med pesto, dijonsenap, fetsost eller sweet chilisås till.
Till 4 portioner behövs:
8 potatisar i klyftor
1 zucchini i grova tärningar
75 g tärnad lammstek
75 g tärnad kokt rimmad skinka
2 rödlökar i klyftor
2 msk olivolja
1/2- 3/4 tsk chiliflakes
Salt
125g cocktailtomater
Blanda kött, potatis, zucchini och lök på ugnsplåt med olivolja, salt och chiliflakes. Rosta i ugn 250C tills potatisen fått färg, ca 30 min. Strö över halverade cocktailtomater vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar