Dagens "fredagskaka" på förskolan blev hallongrottor och vem älskar inte sådana? Många recept innehåller lite marsanpulver för att få till den där sega, täta konsistensen. Själv är jag inte så förtjust i pulverförpackningar (läs på innehållsförteckningen så förstår du varför) så detta recept är utan marsanpulver. Nästa gång jag bakar så ska jag testa att byta ut 1/2 dl av vetemjölet mot maizenamjöl för att se om jag kan få ett lite segare resultat. Men dessa kakor är goda som de är också, möra och med fin smörsmak.
Till 14 stora kakor behövs:
200g mjukt smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
1 dl hallonsylt
Blanda alla torra ingredienser mixa sedan ihop med smöret till en deg. Rulla ut och skär i 14 bitar. Rulla varje bit till en boll som plattas ut lite och läggs i pappersformar på plåt. Gör en rejäl grop i kakorna och fyll varje kaka med hallonsylt. Grädda i 175C i 12-14 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar