Jag hade 2 kokta potatisar och en skål kidneybönor i kylen när jag skulle laga middag igår. Det resulterade i dessa saftiga biffar som får ett härligt crunch från de rostade sojabönorna. De hittar du i hälsokosthyllan och är ett nyttigt och proteinrikt snacks.
Till 4 stora biffar behövs:
400g kokta kidneybönor
2 potatisar, tärnade
1 ägg
1 msk maizenamjöl
2 vitlöksklyftor, hackade
1/2 tsk salt
1/2 tsk chiliflakes
1 liten rödlök, finhackad
1/2 dl rostade sojabönor
Olivolja att steka i
Mixa alla ingredienser utom sojabönorna och rödlöken till en grov massa. Tillsätt sojabönorna och löken och forma fyra biffar, det går lätt med fuktade händer. Stek biffarna gyllene i olivolja, ca 2 min per sida på medelvärme. Servera med en matig sallad och kanske en yoghurtdip.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar