Idag införde jag begreppet "fredagskakan" på förskolan. Till oss vuxna i fikarummet alltså ;-) Jag har sett lite olika recept på dessa chokladrutor och fick också smaka dem hos en god vän. Kokostäcket och chokladkakan är faktiskt en riktigt god kombination. Det här receptet kommer från Arla (jag har tillsatt bakpulver och vaniljsocker till receptet) och innehåller mängder med smör. Resultatet blir en kaka som smakar som konfekt och bör njutas i smååå bitar. Jag har därför även skapat ett recept som inte är lika mäktigt (se version 2 denna blogg).
Till en långpanna och 24 bitar behövs:
3 dl socker
175 g mjukt smör
1/2 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl kakao
1 nypa salt
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Kokostäcke:
75g smör
1,5 dl ljus sirap
3/4 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200g kokosflingor
Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Sikta ned mjölet blandat med bakpulver, salt, kakao och vaniljsocker. Rör ned äggen ett i taget. Häll upp i smord långpanna och grädda i 20 min i 200C.
Lägg alla ingredienser till kokostäcket utom kokosen i en kastrull och sjud på låg värme i 5-7 min. Det ska bli en kolasmet. Vänd ned kokosen och rör om. Bred ut över kakan och grädda ytterligare 10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar