torsdag 15 augusti 2013

Provencalsk korvgryta

Idag kom ett par av förskolebarnen in i köket och talade om att det var god mat <3 Någon hade till och med ätit så att den fick ont i magen ! Jag hade tagit hand om några överblivna bratwurstar och gjorde en enkel gryta med tomat, bönor och zucchini. Vitlökssmaken från korven gjorde sig jättebra i grytan. Själv är jag ingen stor konsument av korv så jag pillade bort den, det blev jättegott ändå! Detta kommer jag definitivt att laga fler gånger :-)

Till 20 barnportioner behövs:

10 bratwurstar skurna i skivor
1 stor burk krossade tomater
1 l kokta stora vita bönor
2 stora zucchini i tärningar
2 msk olivolja
1/2 dl grönsaksbuljongpulver (låg salthalt)
Svartpeppar och salt
2 msk hackad persilja

Koka upp tomatkross med buljong. Tillsätt korvslantar och vita bönor. Låt sjuda 10 min. Stek zucchinin i ugn med lite olivolja, salt och peppar tills den fått lite färg, ca 7-8 min i  250C ugn. Vänd ned zucchini och hackad persilja i grytan. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta, bulgur eller couscous.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar