tisdag 13 augusti 2013

Rulltårta med äppelmos och kanel

Exakt fem minuter kräver en rulltårta i gräddningstid och den korta vispningen innan gör den nog till världens snabbaste bakverk. Och visst är rulltårta lite retro :-) Den kan varieras i det oändliga och här är en äppelvariant:

Vispa 3 ägg med 1,5 dl socker fluffigt. Blanda 2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver och vänd försiktigt ned i äggsmeten. Bred ut på bakplåtspapper på ugnsplåt. Grädda 4-5 min i 250C.

Strö ut 2 msk strösocker blandat med 1 tsk kanel på ett bakplåtspapper. Själp upp den varma rulltårtbottnen och dra av bakplåtspappret. Pensla med kallt vatten så lossar det bättre. Bred ut 1,5 dl äppelmos och rulla ihop. Låt svalna med skarven nedåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar