fredag 30 augusti 2013

Ålandspannkaka

Idag blev det Ålandspannkaka till mellanmål på förskolan. Jag fick dubbla mängden mjölk vid veckans leverans så här gäller det att servera mjölkrätter denna vecka! Ålandspannkaka är en variant av mannagrynpudding med kardemumma. Jag måste erkänna att jag tycker det såg lite trist ut och faktiskt mest smakade kardemummaskorpor, men för er som vill testa kommer receptet här: Till 10 barnportioner behövs:

1 l mjölk
1,5 dl mannagryn
1/2 dl socker
1 tsk salt
1 tsk kardemumma

dessutom:

2 dl mjölk
1 dl vetemjöl
2 ägg

Koka upp mjölken och vispa ned mannagrynen. Låt puttra under vispning i 5 min. Rör ned salt, socker och kardemumma. Låt gröten svalna lite. Vispa ihop 2 dl mjölk med 1 dl vetemjöl och 2 ägg. Blanda ned detta i gröten. Häll upp i smord ungsform och grädda 40 min i 200C. Servera med bär, t ex hallon och vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar