lördag 24 augusti 2013

Kantarell- och zucchinipasta

Snabblagad och enkel men väldigt god. Satsa på en pasta av bra kvalitét, det är verkligen värt en tia extra i en sådan här rätt med få ingredienser.

Till fyra portioner behövs:
350g torkad pasta, tex papardelle
300g färska kantareller
2 medelstora zucchini
Smör
Olivolja
Salt och peppar
Timjan
Riven parmesanost

Koka pastan al dente enligt anvisningarna, rör ned lite olivolja. Dela kantarellerna i grova bitar och stek i smör med salt, peppar och timjan. Tärna zucchinin i 3 cm stora bitar och lägg på ugnsplåt. Ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och timjan. Rosta i ugn 250C i ca 10 min tills zucchinin fått färg. Blanda kantareller och zucchini med pastan. Servera med färskriven parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar