Dessa pannkakor blir faktiskt riktigt bra och sprider en söt doft under gräddningen. Det är sojamjölken som är sötare i smaken än vanlig mjölk och många väljer faktiskt att köpa "sojalatte" på café just pga den söta smaken... När jag provat mig fram till ett recept på tunnpannkaka utan mjölk så har jag blivit mest nöjd med sojavarianten. Havre tyckte jag t ex gav en svårstekt smet som lätt gick sönder. Pannkakorna tenderar visserligen till att bli lite bleka i färgen eftersom mjölksockret är en viktig beståndsdel i den sk "maillardreaktionen" där sockerarter och proteiner ger en brynt färg, men det funkar ändå tycker jag.
Till 8-10 pannkakor behövs:
2,5 dl sojamjölk
2 ägg
1 dl vetemjöl
1/2 krm salt
Vispa ihop ägg, salt och mjölk. Tillsätt mjölet lite i taget och vispa smeten slät. Stek på hög temp i mjölkfritt margarin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar