måndag 12 augusti 2013

Trattkantarellrisotto med paprikafräst chorizo

En riktigt bra kombination faktiskt! Chorizon var av ganska het typ med mkt paprika och detta förstärktes med tärnad paprika. Kryddningen med fänkål och rosmarin blev ett lyft! Färsk korv av typen salsiccia eller chorizo är väldigt tacksam att använda som färs i grytor, pytt och pasta. Prova!

Till 4 portioner behövs:
2 dl arborioris
1 l kycklingbuljong
1 dl förvällda trattkantareller
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 dl olivolja
1,5 dl riven parmesanost
2 tsk citronsaft
Salt och peppar

300g färsk chorizo
2 röda paprikor, tärnade
1/2 tsk rosmarin
1/2 tsk fänkål

Fräs gul lök och vitlök i olivoljan tills den blivit glansig. Häll på riset och fräs med en minut. Häll nu på het kycklingbuljong lite i taget under omrörning. Buljongen ska nästan ha absorberats när ny buljong tillsätts. Risotton bör ej koka mer än 20 min och ska ha lite tuggmotstånd kvar. Konsistensen ska vara krämig. Tillsätt sist osten och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Skala av hinnan från korven och skär innehållet i tärningar. Lägg i stekpanna och bryn under omrörning. Mortla och tillsätt kryddorna. När korvfärsen är brynt tillsätts paprikan som får fräsa med någon minut.

Servera med grönsallad och rödvin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar