Jättebra sätt att ta hand om överbliven krämig risotto på arborioris! Till detta recept gjorde jag en trattkantarellrisotto (se recept denna blogg) men det går bra med vilken risotto som helst. Biffarna behöver egentligen inte kryddas eftersom risotton redan är smaksatt. God smaksättning är annars olika färska örter som du hackar ned i smeten. Trevliga tillbehör är lufttorkad skinka eller andra charkuterier, bönsallad, tomatsallad med fetaost, tomat- och avokadosallad. Eller som idag: tomatsallad med rostade pumpakärnor och balsamicosirap./p>
Till 3-4 portioner behövs:
4 dl färdig italiensk risotto
2 ägg
1/2 dl ströbröd
2 msk majsmjöl
2 msk färsk hackad persilja
Blanda alla ingredienser i en bunke och låt svälla 10 min. Stek i lika delar smör och rapsolja på båda sidor tills biffarna blir gyllenbruna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar