Idag blev jag grinig när nötfärsen kostade över 110kr kilot på Hemköp och gick och plockade ett paket Quornfärs ur frysdisken istället. Visserligen också den med ett kilopris över 100 kr, men det räcker med halva vikten jämfört med köttfärs eftersom Quorn inte minskar i vikt vid tillagning. Smaken blir inte lika fyllig som med köttfärs men det kompenseras här med både bacon och köttfond. Är du vegetarian utesluter du bacon och ersätter med grönsaksfond.
Till 6 portioner behövs:
300g Quornfärs
4 skivor bacon strimlade
Rapsolja att steka i
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 stora morötter i 1cm stora tärningar
1 bit rotselleri (ca 1 dl) i 1 cm stora tärningar
1 burk körsbärstomater eller vanlig tomatkross
1 köttbuljongtärning
3 dl rödvin
1/2 dl tomatpuré
Salt och svartpeppar
Fräs bacon i sitt fett och tillsätt lök, vitlök, morot och selleri samt lite rapsolja. Fräs tills löken blivit glansig. Tillsätt alla övriga ingredienser och låt puttra 30 min, gärna längre. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar