söndag 18 augusti 2013

Tunnpannkaka på olika sätt

Tunnpannkaka älskar väl de flesta barn och här kommer ett basrecept samt lite olika förslag till att göra pannkakan nyttigare och matigare.

Basrecept, ger 8 -10 pannkakor:
3 ägg
3,5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
3 msk smält smör
1 krm salt

Vispa ihop ägg, salt, smör och mjölk och tillsätt mjölet lite i taget under vispning. Låt gärna smeten svälla 10 min. Smörj laggen före första pannkakan, sedan behövs ej mer fett pga fettet i smeten.

Förslag (kombinera gärna olika varianter t ex spenat med solrosfrön; banan med grahamsmjöl etc)
1. Byt ut 1 dl av mjölet mot fullkornsmjöl av dinkel, graham eller råg.
2. Tillsätt 1 finriven morot eller motsvarande mängd av palsternacka, rödbeta, potatis eller zucchini
3. Tillsätt 3 msk hackad fryst spenat
4. Tillsätt 2 msk linfrö eller solrosfrön
5. Frukt: 1 finrivet äpple, 1 mosad banan, 1/2 dl blåbär eller hallon


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar