tisdag 6 augusti 2013

Lasagne med tomat och linser

En enkel vardagslasagne som gillas av både stora och små. Jag brukar använda färska lasagneplattor men det går givetvis att använda torkade istället, förläng då gräddningstiden med 15 min. Lasagne mår bra av att "stå till sig" minst en kvart efter gräddningen så att den blir lite fastare.

Till 4-6 portioner behövs:

Linsröra:
1 liten gul lök, hackad
1 morot, fintärnad
3 vitlöksklyftor, finhackad
1 msk olivolja
1 brk krossade tomater
1 dl röda linser+ 1,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Salt och peppar

Ostsås:
4 dl mjölk
1 dl grädde
2 msk vetemjöl+1/2 dl vatten
1 dl riven parmesanost
Riven muskotnöt, salt och peppar

Dessutom 200g färska lasagneplattor

Tomatsås: fräs gul lök, vitlök och morot i olivolja. Tillsätt tomatkross, buljongtärning, vatten och röda linser. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Ostsås: koka upp mjölk och grädde. Vispa ihop mjölredningen och vispa ned i mjölken. Låt sjuda 5 min under omrörning. Smaksätt med muskotnöt, salt och peppar. Vänd ned osten så att den smälter.

Varva ostsås, linsröra med lasagneplattor i en smord ugnsform.
Avsluta med ostsås. Grädda i ugn 175C i 25 minuter. Servera med grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar