lördag 24 augusti 2013

Vit chokladmousse med balsamicosirap, hallon och mandelbiskvier

Enkel dessert som är snabblagad ifall man väljer balsamicosirap på flaska och färdiga biskvier (finns t ex bra italienska varianter). Vill du göra egen balsamicosirap så karamelliserar du 2 msk socker i liten kastrull och häller sedan på 1/2 dl balsamvinäger - var försiktig, det stänker när du häller på vätskan! Låt sjuda tills sockret löser sig och låt sedan svalna.

Till 4-6 portioner vit chokladmousse behövs:

3 dl mellangrädde
200g vit choklad
1 dl matyoghurt

Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden och blanda med yoghurt. Vänd ned lite i taget i chokladen tills allt är blandat. Häll upp i glas och låt stå i kyl 2h. Garnera med hallon, balsamicosirap och mandelbiskvier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar