söndag 1 september 2013

Flankstek med rösti i ugn

Flankstek är en "fulköttdel" av nöt som kan användas som billigare substitut till biff. Den steks med fördel hel och skärs sedan i tunna skivor. Blir inte god genomstekt eller i långkok, utan det är medium rare som gäller, ca 56-58C i innertemperatur! Idag serverade jag den med en röstikaka stekt i ugn och en mustig tomatsås. Barnen åt massor av kött och sås, men ingen ville smaka på röstin...

Recept på röstikakan, 4 portioner:
2 stora morötter
1 stor zucchini
4 kokta potatisar
1/2 dl parmesanost
2 msk maizenamjöl
1 ägg
1/2 tsk timjan
Salt och peppar

Riv alla grönsaker grovt och blanda med ägg, ost, maizenamjöl och kryddor. Häll i en smord pajform och stek i ugn 225C i 20-25 minuter. Skär upp i tårtbitar och servera med kött och sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar