lördag 21 september 2013

Äppelsmulpaj med dinkel

Höst och tid att njuta svenska äpplen. Passa på att göra denna smulpaj som är jättegod med lite kallrörd vaniljsås. Dinkel ger fyllighet smak till pajtäcket.

Till 1 paj, 6-8 portioner behövs
4 stora svenska äpplen
1/2 msk socker
1 tsk kanel

Smulor:
125g mjukt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl havregryn
1 dl dinkel fullkornsmjöl
1,5 dl vetemjöl

Skala och skär äpplen i tunna skivor. Lägg i pajform och strö över kanel och socker. Nyp ihop pajdegen till smulor och täck äpplena med denna. Grädda i 200C i 20 min.

Vaniljsås:
3 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde

Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt. Vispa grädden fast och rör ned äggsmeten. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar