Höst och tid att njuta svenska äpplen. Passa på att göra denna smulpaj som är jättegod med lite kallrörd vaniljsås. Dinkel ger fyllighet smak till pajtäcket.
Till 1 paj, 6-8 portioner behövs
4 stora svenska äpplen
1/2 msk socker
1 tsk kanel
Smulor:
125g mjukt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl havregryn
1 dl dinkel fullkornsmjöl
1,5 dl vetemjöl
Skala och skär äpplen i tunna skivor. Lägg i pajform och strö över kanel och socker. Nyp ihop pajdegen till smulor och täck äpplena med denna. Grädda i 200C i 20 min.
Vaniljsås:
3 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt. Vispa grädden fast och rör ned äggsmeten. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar