Jag älskar bärpajer av alla de slag, gärna med en hemgjord vaniljsås till (se recept denna blogg). Jag gillar annars att ta en klick vaniljyoghurt till, om inte annat så blir det ju lite nyttigare! När jag var gravid med Molly (nu 3,5 år) åt jag paj med vaniljyoghurt nästintill varje kväll liggandes i soffan. Den rätten tycker jag man ska ta sig som gravid... ;-)
Till hallon är det gott med lite citronsmak, så här jag har tillsatt lite rivet citronskal i pajdegen. Oftast brukar jag ha havregryn i smulpajer och här har jag kombinerat det med fullkornsmjöl av dinkel. Du kan byta ut det mot enbart havregryn om du så önskar. Och använd riktigt smör, det gööör skillnad!
Smuldeg:
125g mjukt smör
1/2 dl strösocker
1 dl fullkornsmjöl av dinkel
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
Rivet skal av 1/3 tvättad citron
5 dl hallon, frysta går bra
Nyp ihop degen till smulor. Lägg hallonen i en pajform och fördela pajsmulorna ovanpå. Grädda 15-20 min i 225C ugn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar