tisdag 24 september 2013

Kycklingrisotto med currydressing

Idag serverades det en färgstark risotto till lunch på förskolan. Jag brukar skära ganska stora bitar av grönsakerna så att de går lätt att pilla bort för den som inte vill ha. Gör gärna currydressingen en dag i förväg, den blir mycket godare om den får stå och mogna ett tag.

2 kg kycklingfilé i tärningar
Marinad:
1/2 dl hackad basilika
6 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl pressad citron
1 dl olivolja
Salt och peppar

2 l  matris
2 pkt saffran
1/2 dl grönsaksfond, låg salthalt
1tsk salt

6 gula paprikor
6 röda paprikor
2 zucchini
1 l brytbönor

Currydressing:
5 dl creme fraiche 34%
5 dl matyoghurt
1-1,5 msk curry
2 tsk honung
Salt

Blanda ingredienserna till marinaden och vänd ned kycklingen. Låt marinera 2 h. Koka riset enligt förpackningen med saffran och fond i kokvattnet. Blanda alla ingredienser till currydressingen. Skär paprika och zucchini i bitar och rosta i ugn med salt, peppar och olivolja, i 15 min i 250c. Vänd ned brytbönorna på slutet. Stek kycklingen på plåt samtidigt i ugnen. Blanda ris, kyckling och grönsaker. Servera med dressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar