Mörkt matbrödsmjöl, surdeg och fullkornsbulgur skapar dessa mustiga frallor som är goda till såväl frukost som soppa!
Till 50 frallor behövs:
2 pkt jäst
5 dl surdeg av råg
1 l vatten 37C
1/2 dl rapsolja
1 dl mörk sirap
4 tsk salt
1 tsk malen fänkål
2 l mörkt lantmjöl
1,5 l vetemjöl special
5 dl kokt fullkornsbulgur
Lös upp jästen i vattnet och rör ned surdeg, sirap, salt, fänkål, olja och bulgur. Tillsätt allt lantbrödsmjöl och 1 l av vetemjölet. Bearbeta degen och tillsätt mer vetemjöl tills degen är klibbfri. Låt jäsa 40 min. Forma 50 frallir och jäs 30 min på plåt. Grädda 15 min i 225C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar