tisdag 10 september 2013

Bondbönsbiffar

Jag blev så oerhört nöjd med dagens experiment då jag lagade dessa örtiga bondbönsbiffar. Perfekt vid första försöket!!! Kan absolut övertyga den mest bönfientliga ;-) Väldigt vackert dessutom med tomatsås och saffransris.

Till 40 biffar behövs:

2 l kokta bondbönor, mixade till puré
1,5 l kokt fullkornsbulgur
5 finhackade rödlökar
6 pressade vitlöksklyftor
2 dl hackad persilja
2 dl hackad basilika
6 ägg
3 dl ströbröd
1,5 dl maizenamjöl
3 tsk salt
1 tsk finmalen svartpeppar

Blanda allt och låt gärna svälla 30 min. Forma biffar och stek på båda sidor i olivolja. Låt gå färdigt i ugn 175C i 10 min. Servera med tomatsås och saffransris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar