Jag är väl inte direkt den som ställer mig och steker en pytt. Men en ugnsstekt variant blir lite magrare och den här varianten med olika grönsaker känns fräsch. Jag hade egentligen tänkt göra en örtkeso till men leveransen uteblev så lösningen blev en örtsås som faktiskt passade jättebra till. Man får steka grönsakerna på olika plåtar eftersom de kräver lite olika tillagningstid och det är så trist med överkokta grönsaker. En del barn åt bra av maten men vid ett bord ville ingen smaka! På det stora hela tycker jag ändå att barnen åt bra eftersom grönsaker och blandad mat brukar vara svårare för barn att gilla.
Till 40 barnportioner behövs:
4 kg potatis
2 kg morot
1 kg palsternacka
10 röda paprikor
10 gula paprikor
4 rödlökar
1 kg brytbönor
Salt, svartpeppar, timjan
Olivolja
Örtsås:
1l creme fraiche
1 l matyoghurt
1/2 dl hackad basilika
1/2 dl hackad persilja
1 msk Italiensk salladskrydda
1/2 tsk vitlökspulver
Salt och peppar
Skala och skär potatis och rotsaker i grova bitarna. Lägg på ugnsplåt och vänd runt med olja och kryddor. Rosta i 250C ugn ca 20 min tills de får fin färg. Tärna paprikor och gör båtar av rödlöken. Lägg på plåt och vänd runt med olja och kryddor. Rosta i ugn 250C ca 10 min. Vänd ned brytbönorna sista minuterna. Blanda varsamt alla grönsakerna. Mixa ihop alla i ingredienser utom yoghurten till såsen. Häll upp i skål och vispa ned yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar