fredag 6 september 2013

Broccolipaj med skinka och körsbärstomat

Mina barn gillar pajer av olika slag. Paj är ett bra sätt att ta vara på lite kylskåpsrester! Idag blev broccoli, skinka, ost och tomat. Använder du fryst broccoli behöver du inte koka den innan. Till 1 paj 4-6 portioner behövs: Botten: 75g mjukt smör 3/4 dl kesella 1 dl grahamsmjöl 2 dl vetemjöl 1/2 tsk salt Blanda alla ingredienser och knåda till en deg. Tryck ut den i en pajform och förgrädda 10 min i 200C ugn. Fyllning: 250g broccolibuketter 150 g rökt skinka i bitar 1,5 dl riven lagrad ost 2 dl mjölk 1 dl grädde 4 ägg Salt och peppar 10 körsbärstomater Koka broccolin i lättsaltat vatten i 4 min, den ska fortfarande ha lite hårdhet kvar. Fördela broccolibuketter, skinka och riven ost på pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde och salt och peppar och häll över fyllningen. Dela körsbärstomaterna i halvor och lägg på pajen med snittytan uppåt. Grädda i 35 min i 200C ugn. Servera med en sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar