måndag 23 september 2013

Pasta med sås på tomat & salsicciakorv

En rustik italiensk rätt som egentligen brukar serveras med en klick ricotta ovanpå. Genom att "skala" bort skinnet på färsk korv och hacka innehållet så får man en färdigkryddad färs. Här har jag använt en mild korv smaksatt med fänkål, men det går bra att använda hetare vartianter också. Se även recept för fyra personer på denna blogg.

Till 40 barnportioner behövs:
2 kg färsk salsicciakorv
5 gula lökar, finhackade
8 pressade vitlöksklyftor
3 kg tomatkross
1,5 dl konc mörk oxfond
2 tsk sambal oelek
Ev salt

Ta bort skinnet från korven och hacka den i bitar. Fräs i en stor kastrull tills vätskan kokat in. Tillsätt lök och vitlök som får fräsa med tills löken blivit glansig. Häll på tomatkross och fond samt sambal oelek. Låt puttra under omrörning ca 20 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och ev ricotta eller parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar