Hittade längst inne i skafferiet ett oöppnat myslipaket som hade en månad kvar till bäst-före-datum men som ändå visade sig ha stenhårda russin. Det var ett paket f-mysli gold, som är fullproppad med torkad frukt och hela hasselnötter. Jag beslöt mig för att baka ett bröd med rejäla mängder mysli. Har du bara en basmysli hemma så kan du tillsätta lite mer torkad frukt och nötter i smeten. Resultatet blev en bikarbonatlimpa som jag tycker blev riktigt bra. Inte lika grov som de andra recepten på bikarbonatbröd jag har på bloggen, med mycket sötma från den torkade frukten och knaprighet från nötterna. Brödet mår bra av att ligga ett dygn för att sedan njutas i tunna skivor med bara lite smör.
Till 1 bröd behövs:
5 dl f-mysli gold
3 dl dinkelmjöl fullkorn
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk matolja
1/2 dl mörk sirap
5 dl naturell yoghurt
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja, sirap och yoghurt och rör till en jämn smet. Fyll en smord brödform och grädda i nedre delen av ugnen i 175C i 60 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar