fredag 6 september 2013

Ugnsrostade rotsaker och potatis med bladspenat

Rotsaker i ugn är en förträfflig rätt eftersom den sköter sig själv i ugnen, går att variera i det oändliga och är väldigt billigt. Ibland lägger jag till även andra grönsaker som zucchini, aubergine,champinjoner och paprika men då låter jag rotsakerna gå en stund själva i ugnen innan jag tillsätter de andra grönsakerna eftersom de inte kräver lika lång tid i ugnen. Servera som ensamrätt med t ex smulad getost, som tillbehör till fågel eller kött eller med kallskuret. Efter att grönsakerna tagits ur ugnen brukar jag toppa med färsk bladspenat eller ruccola och gärna lite rostade frön eller kärnor, t ex sesam-, pumpa- eller solrosfrö. På bilden nedan har jag valt potatis i klyftor, morötter, hela champinjoner och paprika samt toppat med ruccola och solrosfrö efter gräddning. Beräkna 250g potatis/grönsaker per person. Dela i potatis och morot bitar och lägg på ugnsplåt med olivolja, salt och gärna timjan eller rosmarin. Rosta i ugn 225C i 20-25 min. Därefter tillsätter du champinjoner och paprika och rostar i 10 min till. TIPS: Det är jättegott att ringla över lite balsamicosirap över det rostade!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar