torsdag 26 september 2013

Pasta med kantareller, lamm och aubergine

Dagens middag tillkom efter att ha några skivor lammstek över och färska kantareller i kylen. Vill man göra rätten helt vegetariskt så går det bra att utesluta köttet. Jättegott med balsamicosirap till!

Till 4 portioner behövs:
300g pasta penne
200g färska kantareller i bitar
Smör och olivolja att steka i
3 vitlöksklyftor, hackade
1/2 aubergine i tärningar
1 gul lök i båtar
1/2-1 röd chili, hackad
2 msk hackad persilja
150g stekt lammkött i tärningar
Salt och peppar
Färskriven parmesan
Balsamicosirao

Koka pastan. Fräs kantareller, lök, vitlök, chili och aubergine i lika delar smör och olivolja tills svampen är brynt och auberginen mjuk. Salta och peppra. Vänd ned lammet och persiljan och låt det bli varmt. Vänd sist ned nykokt pasta och servera med parmesan och balsamicosirap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar