onsdag 11 september 2013

Majssoppa med chorizotopping

Dagens soppa på förskolan kan verkligen inte stå på egna ben utan är helt beroende av sin heta topping för att inte påminna om barnmat! Tillsammans däremot är det riktigt gott och ett ytterligare tillbehör man kan addera är nachos-smulor överst för lite krispighet. Prova det!

Till 40 barnportioner behövs:

4 gula lökar, hackade
8 potatisar i tärningar
2,5 kg fryst majs + 5 dl efter mixning
4 l mjölk
5 dl vispgrädde
5 dl vatten
1/2 dl pressad citron
2 dl kycklingfond Bong
3 tsk salt och vitpeppar

Topping:
10 chorizokorvar i 1/2- månar
6 röda paprikor i tärningar
2 rödlökar, hackade
2 msk olivolja
2 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
2 msk hackad persilja

Soppa: fräs gul lök i olivolja tills den blir glansig. Tillsätt potatis, majs, mjölk, grädde och buljong. Sjud 20 min. Mixa slät och tillsätt sedan 5 dl majs. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Topping: lägg korv, lök och paprika på plåtar och vänd runt med olivolja, sambal oelek och salt. Stek i ugn 250C i ca 10 min. Vänd ned persilja och toppa soppan med detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar