fredag 6 september 2013

Jordärtskockssoppa med rökt fläsk

Jordärtskockssoppa hör till mina favoriter och det är verkligen värt att skala de ojämna små knölarna. Jordärtskocka innehåller en del sötma och det är gott ned något salt tillbehör: Knaperstekt bacon, parmachips, räkor eller som i receptet nedan en fläsktopping. Till fyra portioner behövs: Soppa: 500g jordärtskocka i tärningar 2 potatisar i tärningar 1 gul lök, hackad 1 msk rapsolja 8 dl hönsbuljong (vatten + 2 buljongtärningar) Saft av 1/2 citron 2 dl vispgrädde Salt och peppar Fräs löken glansig i rapsoljan. Tillsätt rotsakerna och häll på buljong och citronsaft. Låt puttra 15 min. Mixa slät och rör ned grädde. Smaka av med salt och peppar. Fläsktopping: 150g rimmat fläsk i små tärningar 1/2 purjolök, hackad 2 msk rostade solrosfrön Peppar Fräs fläsket knaprigt i stekpanna och rör på slutet ned purjolöken som får bli mjuk. Strö över solrosfrön och krydda med peppar, salt brukar ej behövas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar