Stek i ugn är ett väldigt bekvämt och enkelt sätt att laga mat, men det kräver lite planering. Jag brukar bryna mina stekar för att sedan låta dem gå klart på låg temperatur i ugnen för ett saftigt och mört resultat. Det är oerhört viktigt att låta köttet vila i folie efter stekning så att tillagningen avstannar. Skärs köttet upp direkt kommer all köttsaft att rinna ut på skärbrädan med ett torrare resultat. Mina barn älskar kött och Dante, 4 år, åt tre tjocka skivor av denna stek!
800g lammstek, putsad från senor och fett
Finrivet skal av 1 citron
4 hackade vitlöksklyftor
2 msk färsk timjan
Salt och svartpeppar
Smör
Krydda köttet runtom med citronskal, vitlök, timjan, salt och peppar. Bryn i smör runtom i en stekpanna. Lägg över i ugnsform och stek i ugn 125C tills köttet når en innertemperatur på 65C (eller den grad som önskas). Vira in köttet i aluminiumfolie och låt det vila 15 min innan det skärs upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar