fredag 6 september 2013

Honungsrostad kålrot med curry, fetaost och bladspenat

Kålrot används oftast som råkost eller i rotmoset men förtjänar andra användningsområden tycker jag. Här är ett recept som kan serveras som vegetarisk ensamrätt eller som tillbehör till stekt kycklingfilé eller varför inte lufttorkad skinka. Till 4 port behövs: · 500g kålrot · 500g fast potatis · 2 msk rapsolja · 1 msk honung · ½-1 tsk curry, gärna Madras · salt · 70g baby bladspenat · 200g fetaost · 2 msk rostade solrosfrön · ½ citron i klyftor Gör så här: Skala och skär kålrot och potatis i 2cm stora tärningar. Lägg på djup ugnsplåt. Tillsätt olja, curry, salt och honung. Vänd runt så att alla bitar fått del av blandningen. Rosta mitt i ugnen i 200C i 20 min tills tärningarna fått fin färg. Vänd ned bladspenaten så att den ångas av värmen från rotfrukterna. Smula fetaosten över blandningen och toppa med rostat solrosfrö. Servera med en citronklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar