Riktlinjerna för förskolans måltider säger att man ska servera blod- och / eller levermat 2 gånger i månaden. Plikttrogen som jag är övervann jag mina egna aversioner och lagade denna kycklingleversås idag. Inte så farligt faktiskt och riktigt gott om man pillade bort leverbitarna...:-) Barnen åt bra iaf, även om en del också undvek leverbitarna. Jag kan verkligen rekommendera denna pastasås för den som gillar lever!
Till 40 barnportioner behövs:
2 l mjölk
1 l grädde
1,5 dl konc viltfond
1 dl maizenamjöl+ vatten
800g stekt bacon i strimlor
2 kg tärnad kycklinglever
2 msk rapsolja att steka i
Salt och svartpeppar
1/2 dl hackad persilja
Kock på förskola med tre egna barn som lagar all världens mat och älskar att baka. Här skriver jag om mat från vardag till fest och en del om mat för barn. Färgstark, god och hälsosam mat är mitt signum!
måndag 9 september 2013
Pastasås med kycklinglever och bacon
Etiketter:
Pasta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar