måndag 9 september 2013

Pastasås med kycklinglever och bacon

Riktlinjerna för förskolans måltider säger att man ska servera blod- och / eller levermat 2 gånger i månaden. Plikttrogen som jag är övervann jag mina egna aversioner och lagade denna kycklingleversås idag. Inte så farligt faktiskt och riktigt gott om man pillade bort leverbitarna...:-) Barnen åt bra iaf, även om en del också undvek leverbitarna. Jag kan verkligen rekommendera denna pastasås för den som gillar lever! Till 40 barnportioner behövs:
2 l mjölk
1 l grädde
1,5 dl konc viltfond
1 dl maizenamjöl+ vatten
800g stekt bacon i strimlor
2 kg tärnad kycklinglever
2 msk rapsolja att steka i
Salt och svartpeppar
1/2 dl hackad persilja

Koka upp mjölk och grädde med buljong och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten. Stek baconet och rör ned detta i gräddsåsen. Ansa och skär levern i bitar. Salta och peppra och stek i ugn eller panna tills den fått fin färg (ca 15 min i 225C ugn). Vänd ned levern i såsen och smaka av med salt och peppar samt vitvinsvinäger. Rör ned persilja precis innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar