onsdag 27 november 2013

Len tomatsoppa med surdegskrutonger

På helgerna blir det ofta sopplunch hemma hos oss. Den här soppan är en riktig budgetvariant och går blixtsnabbt att göra. Jag använder ofta lite halvtorra brödkanter av både mörkt och ljust bröd när jag gör krutonger. Det känns lite spännande! Krutongerna kan också smaksättas med t ex vitlök eller örter vid rostningen för mer smak. Till 4 portioner behövs: 1 stor gul lök, hackad 3 vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja 1 brk tomatkross, 400g 2 msk tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning 4-5 dl vatten 2 dl matlagningsgrädde Salt och peppar 1 msk färsk timjan, hackad Krutonger: 8 skivor surdegsbröd av valfri sort 2 msk olivolja Salt Gör så här: Fräs lök och vitlök glansig i olivolja. Tillsätt tomatkross, vatten, tomatpuré, buljong och låt puttra 5 min. Mixa slät med stavmixer, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar samt färsk timjan. Tärna brödet och lägg på plåt. Ringla över olivoljan och salta. Vänd runt brödet så att oljan fördelar sig jämnt. Rosta i ugn 250C ca 5 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar