Jag samlar in "önskemåltiden" från barnen på förskolan och dagens tomatsoppa var en sådan. Jag gjorde en krämig variant som blev rejält mättande med både grädde och creme fraiche i. Pastan hade jag kokt i förväg och lät bara bli varm i soppan. Behöver jag säga att maten tog slut? Foccaciabröd passar bra till.
Till 40 barnportioner behövs:
6 gula lökar, hackade
6 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
1 stor burk tomatkross, 2,6 kg
5 l grönsaksbuljong (eller vatten+ konc fond)
2 dl tomatpuré
8 dl vispgrädde
4 dl creme fraiche 34%
1 msk sambal oelek
Salt och peppar
1 msk torkad oregano
2 l kokt pasta
Fräs lök och vitlök mjuk i olivoljan. Häll på tomatkross och sjud 15 min. Mixa såsen slät och häll på grönsaksbuljong, tomatpuré, grädde och creme fraiche. Koka upp och smaka av med sambal oelek, oregano, salt och peppar. Vänd ned pastan och låt den bli varm. Servera genast, annars blir pastan överkokt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar