fredag 1 november 2013

Kryddig pumpapaj

Självklart serverades det pumpapaj i förskolans fikarum denna fredag. Är det Halloween så är det, med eller utan spökerier. Denna paj är riktigt kryddig och god! Använd butternutpumpa eller muscat, de stora pumporna man gör lykta av smakar inte så mycket. Happy Halloween!!!

Pajdeg:
100g smör i tärningar
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl

Mixa till deg i matberedare, tryck ut i pajform och förgrädda i 175C 10 min.

Fyllning:
1/2 butternutpumpa
2 dl grädde
3 ägg
Rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk kardemumma
1/4 tsk nejlikor (8 st hela)
1 1/4 dl socker

Skala och kärna ur pumpan och skär den i tärningar. Rosta i ugn 175 C i 20 min tills den är mjuk. Låt den svalna och mixa sedan slät i matberedare med resterande ingredienser. Häll i pajformen och grädda ca 35 min i 175C tills fyllningen stelnat. Servera med vaniljglass eller en gräddklick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar