Att benämna denna rätt wok är kanske att ta eftersom stekningen sker i ugn, men tanken är densamma - stekning i hög temperatur och med krispiga grönsaker. Kycklingen läggs först i en marinad för mycket smak och woksåsen serveras som en dressing på sidan så att barnen kan välja själva hur de vill ha det. Barnen åt massor även om en del grönsaker petades åt sidan.
Till 40 barnportioner behövs:
2 kg nudlar
2,5 kg kycklinglårfilé, putsad och skuren i småbitar
Marinad:
1,5 msk sambal oelek
5 vitlöksklyftor, pressade
1 dl rapsolja
1/2 dl vitvinsvinäger
1 tsk mald ingefära
2 tsk salt
5 rödlökar skurna i grova klyftor
1 kg morot skurna i tunna stavar
3 röda paprikor skurna i stavar
3 gula paprikor
3 oranga paprikor
500g sockerärtor
1/2 dl rapsolja
Salt
Sojadressing:
1,5 dl soja
1,5 dl sweet chilisås
1 dl fisksås
1/2 dl vitvinsvinäger
Blanda ihop marinaden till kycklingen och vänd ned denna. Låt marinera i kyl ca 1h. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Stek kycklingen i sin marinad i ca 15 min i 250C ugn (tills den är genomstekt). Lägg morot och lök på en ugnsplåt och vänd runt med lite olja och salt och stek i 10 min. Lägg paprika och sockerärter på en annan plåt och vänd runt med olja och salt och stek i 5 min. Blanda alla grönsaker ned kycklingen och nudlarna. Rör ihop ingredienserna till dressingen och servera den till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar