torsdag 7 november 2013

Kyckling i currysås med äpple

Det jublades idag på förskolan när maten presenterades. Trots att jag lagade samma mängd som vanligt tog maten faktiskt slut - många har kyckling med currysås som favoriträtt. Äpple i såsen ger en fin sötma som bryter fint mot curryn. Jag brukar slänga ned lite haricots vertes innan servering för att få något vackert grönt i.

Till 40 barnportioner behövs:
2 kg kycklingfilé i tärningar
2 +2 msk majsolja att steka i
Salt och peppar
5 gula lökar, hackade
5 stora syrliga äpplen, skalade och tärnade
2-3 msk curry
1, 5 l kycklingbuljong
1l grädde
3/4 dl maizenamjöl + vatten till redning
Salt
1 kg frysta haricots vertes

Fräs lök och äpple glansigt i 2 msk olja, tillsätt curryn under omrörning. Häll på kycklingbuljongen och koka upp. Mixa såsen slät och rör ned grädden och smaka av. Red av med maizenamjöl. Stek kycklingen på plåt i ugn med olja, salt och peppar, ca 10 min i 200C. Vänd ned kycklingen i såsen och tillsätt haricots vertes som bara får bli varma. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar