Lammfärs kan vara fantastiskt ifall man hittar en fin och mager variant. Till dagens middag serveras färsen som en burgare med grillad zucchini och halloumi, cocktailtomater, lök och hummus. Örtbrödet blir pricken över i.
Till 4 portioner behövs:
Lammfärsburgare:
400g lammfärs
1 tsk salt
1/2 tsk timjan
2 pressade vitlöksklyftor
Svartpeppar
1 ägg
Blanda ihop alla ingredienser och forma 4 biffar som grillas i grillpanna, ca 2 min per sida.
Örtbröd (8 st):
25g jäst
2,5 dl vatten, 37C
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk blandade torkade örtkryddor, tex timjan, rosmarin, oregano, dragon, mejram, basilika
1 msk olivolja
2 dl dinkelmjöl fullkorn
6-7 dl vetemjöl
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olja, socker och kryddor. Rör i mjölet lite i taget under bearbetning och knåda tills du har en deg som inte kladdar. Jäs 40 min. Dela degen i 8 bitar och forma bollar som du plattar till ca 2,5 cm tjocka. Jäs 35- 40 min och grädda sedan i 250C i ca 12 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar