fredag 15 november 2013

Laxfilé med fetaosttäcke och tomatbulgur

Detta är mat i min smak: färgstark, nyttig och god... Tyvärr var det många barn som inte vågade smaka på bulguren, det blev nog lite för spännande för dem! De som smakade gillade den dock. Laxen däremot gick verkligen hem hos de flesta barn.

Till 30 vuxen portioner behövs

30 portionsbitar av laxfilé, 90-120g
1 kg fetaost
1 l creme fraiche 34%
1/2 dl olivolja
1 tsk svartpeppar

1/2 burk krossade tomater, 1,3 kg
2 dl tomatpuré
4 l grönsaksbuljong
1/2 dl olivolja
2 l fullkornsbulgur
200g ruccola

Smula ned fetaosten i en mixer och mixa ihop med olja, peppar och creme fraiche. Bred smeten ovanpå laxfiléerna och stek i ugn 225 C i ca 15 min tills fisken når en innertemperatur på 56C.

Koka upp tomatkross med buljong och tomatpuré, mixa slät. Tillsätt bulgur och koka klart enligt förpackningen. Avsluta med olivolja och vänd ned ruccolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar