Härligt saftiga limpor som håller sig färska länge pga skållningen.
Till 4 limpor behövs:
Dag 1:
2 dl rågkross
2 dl vetekross
6 dl kokande vatten
Dag 2:
1l vatten 37C
4 dl surdeg av råg
4 dl grovt rågmjöl
1/2 dl mörk sirap
1/2 dl rapsolja
4 tsk salt
1 tsk anis
Ca 1,8 kg vetemjöl special
Häll kokande vatten över krosset och låt stå övertäckt i rumstemperatur till dagen efter. Dag två rörs jästen ut i vatten, sirap, olja, surdeg, anis och salt. Tillsätt krosset och allt rågmjöl. Under bearbetning tillsätts sedan vetemjölet tills du fått en deg som inte klibbar. Jäs 45 min och forma sedan fyra limpor som läggs på plåt. Jäs ytterligare 35 min och grädda sedan 35 min i 200C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar