torsdag 21 november 2013

Kryddiga lammfärsbullar

Libanons nationaldag firades med lammfärsbullar, tomatsås och bulgur samt en sallad med fetaost och oliver. En av familjerna på förskolan är från Libanon och de hade med sig Dolmades (vinbladsdolmar) som barnen fick smaka på och de var urgoda. Jätteroligt! Jag blev otroligt nöjd med lammfärsbullarna som är kryddiga men inte starka. De kommer jag att bjuda middagsgäster på hemma :-)Här är receptet:

Till 40 barnportioner behövs:
2,5 kg lammfärs
4 tsk salt
5 ägg
3 dl ströbröd
1/2 dl maizenamjöl
6 dl mjölk
1/2 msk spiskummin
2 msk Sambal oelek
4 dl Ajvar relish
1 dl hackad persilja

Rör ut ströbröd och maizenamjöl i mjölken. Låt svälla 10 min. Knåda färsen med saltet och tillsätt ägg, ströbrödsblandning och kryddor. Låt stå och svälla 30 min i kyl. Forma köttbullar och lägg på plåtar. Stek i ugn 250C ca 10 min, tills de fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar