tisdag 12 november 2013

Pastagratäng med kyckling, tomat och aubergine

Denna gratäng serverades till lunch på förskolan och den var mycket uppskattad av såväl stora som små. Perfekt att göra när man har pasta över. Se till att du använder pizzamozzarella för att få ett krämigt osttäcke, gratängost blir inte alls samma sak.

Till 25 barnportioner behövs

5 l kokt pasta
4 gula lökar, hackade
8 vitlöksklyftor, hackade
1 stor burk krossad tomat
1,2 kg kycklingfilé i tärningar
3 aubergine i stora tärningar
Olivolja att steka i
Salt
Svartpeppar
1 msk oregano
1 msk basilika
500g riven pizzamozzarella

Fräs gul lök och vitlök glansig i olivolja i en stor kastrull. Häll på tomatkross och kryddor, låt puttra minst 20 min. Stek aubergine och kycklingen på varsin plåt i ugn 200C med olivolja, salt och peppar. Vänd ned kyckling och aubergine i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Lägg ut pastan på två djupa plåtar fördela såsen ovanpå samt strö över osten. Gratinera i ugn 175C i ca 20 min. Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar