Fredagslunchen bjöd på färsbiff med fetaost, tzatsiki och klyftpotatis. Klassiskt som alltid går hem!
Färsbiffar till 40 barnportioner:
2,5kg nötfärs
5 ägg
2 dl ströbröd
1/2 dl maizenamjöl
3 dl grädde
3 dl mjölk
1/2 dl torkad oregano
4 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1/2 msk vitlökspulver
800 g fetaost i tärningar
Rör ut ströbröd och maizena i mjölk och grädde. Bearbeta färsen med ägg, salt och kryddor. Tillsätt ströbrödsblandning och rör till en jämn smet. Tillsätt fetaost och rör runt. Forma 40 biffar och lägg på smord ugnsplåt. Grädda i 225C i 15 min.
Tzatsiki:
1 l grekisk yoghurt
2 gurkor, grovt rivna
6-8 vitlöksklyftor, pressade
1/2 dl olivolja
Salt och svartpeppar
Låt gurkan rinna av i en sil, pressa ut vattnet ordentligt. Blanda med övriga ingredienser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar