tisdag 22 oktober 2013

Kinesisk kycklingfärs

En god kina-variant med kycklingfärs och mycket ingefära. Färsk kycklingfärs finns idag i de flesta butiker och är väl värt att pröva. Färsen ger ett väldigt saftigt resultat utan att bli fett.

Till 40 barnportioner behövs:
4 gula lökar, hackade
1 hel vitlök, pressade klyftor
1/2 dl riven ingefära
2 kg kycklingfärs
1 dl rapsolja
1/2 dl soja
1 dl sweet chilisås
1/2 dl kycklingfond
2 tsk salt
Svartpeppar
1 kg broccolibuketter, frysta går bra
3 dl majskorn, gärna frysta

Fräs lök, vitlök och färs i rapsolja tillsammans med kryddorna. Tillsätt soja, sweet chili och fond och låt puttra 15 min. Vänd ned broccolibuketter och majs, låt puttra 5 min till. Servera med jasminris och soja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar