fredag 11 oktober 2013

Torsk med ägg- & persiljesås

Idag fick barnen riktigt fin torskrygg till lunch serverat med en klassisk ägg- & persiljesås. Jag tycker själv att barnen verkligen får mat av hög kvalitét med tanke på att budgeten ger en portionskostnad om ca 8 kr att jobba med. Då är alla mjölkprodukter ekologiska och en stor del av frukten och grönsakerna. Jag ser det som en utmaning att servera så bra mat som möjligt till denna sparsamma budget, det är faktiskt lite roligt att trixa och fixa för att få ut det mesta möjliga av varje krona! Men genom att laga all mat från grunden och baka allt bröd själv så spar man säkert in en del kronor. Vegetariska rätter och soppa är också billiga alternativ som ger utrymme för lite dyrare maträtter andra dagar.

Ägg- & persiljesås 40 barnportioner:
12 hårdkokta ägg, hackade
1 dl hackad persilja
1 l grädde
1 l vatten
5 dl creme fraiche, 34%
1 dl fiskfond
1/2 dl kycklingfond
Salt och vitpeppar
1,5 dl maizenamjöl utrört i 2dl vatten

Koka upp vatten och grädde med fond. Red av med maizenamjöl utrört i vatten. Rör ned creme fraiche. Tillsätt ägghack och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar