Idag serverade jag sån mat jag själv älskar på förskolan. Perfekt balans med fullkornsbulgur och protein från linser och fetaost samt bra fett från olivoljan. Dessutom en otroligt färgstark rätt, vilket jag tycker är viktigt och kanske ett signum för min matlagning. Till min stora glädje utbrast barnen i glädjerop när de fick höra vad som skulle serveras - ingen rädder för linser och bulgur här inte!!!
Till 40 barnportioner behövs:
5 hackade gula lökar
1 hel vitlök, finhackad
2 stora burkar tomatkross om 2,6 kg
1 msk sambal oelek
1 dl konc grönsaksfond
Salt
8 dl torkade röda linser
Olivolja att steka i
1 kg fetaost
1 dl olivolja
1/2 dl hackad persilja
2,5l fullkornsbulgur
Gör så här:
Fräs lök och vitlök i olivolja. Häll på tomatkross, sambal oelek och grönsaksfond och låt puttra minst 30 min, gärna 60 min! Smaka av med salt rör ned linserna, låt sjuda 10 min till, linserna ska ha kvar lite tuggmotstånd. Tärna fetaosten och blanda med olja och persilja. Koka bulgur i grönsaksbuljong enligt anvisningar på förpackningen. Servera med en vitkålssallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar